- ایلان ماسک
🗒 دیروز که از شرکت به خانه رفتم، احساس خستگی و ناامیدی بسیاری در کارهای بسیار بسیار زیاد و روی هم تلنبار شده داشتم؛ به قدری که کمترین انگیزهای برای پیگیری کارها و شروع آنها (مثل سابق) نداشتم. احساس میکردم به منبع انرژی و انگیزهای نیاز دارم تا دوباره نیروی محرکهای برای شروع کارها شود. لحظهای چشمم به جلد نشریه وزین رهآورد مدیریت افتاد که دوستان این نشریه، شماره 6 آنرا قبلاً در محفل کتاب پانوا به حاضرین هدیه داده بودند. عکس روی جلد ایلان ماسک بود و چکیدهای 30 صفحهای از کتاب ایلان ماسک که اشلی ونس آنرا نوشته بود در نشریه موجود بود.
شرح کتاب از کودکی ایلان شروع شده و به کارهایی که در سنین نوجوانی و جوانی کرده است پرداخته، سپس دوران دانشگاه و فعالیتهای پس از دانشگاه را شرح داده است. علاقۀ ایلان به یادگیری و کسب تجربۀ هرچه بیشتر و کارآموزی همزمان در دو شرکت در سیلیکون ولی نشاندهندۀ سرسختی او در توسعه مهارتهای فردی خودش دارد.
اولین فعالیت کسبوکاری جدی او و برادرش "زیپ2" طعم خوب سرمایهگذاری صحیح روی انرژی و وقت خودشان را به آنها چشاند و بدین ترتیب در اولین فعالیت استارتاپی با فراز و نشیبهای مختلف، به موفقیت نسبی خوبی رسیدند. قطعاً این موفقیت (که البته بیتأثیر از شرایط آن زمان هم نبوده) انگیزۀ بالایی را در زندگی کاری ایلان ایجاد کرده است. و بعد از آن موفقیت بسیار بالای ایکسداتکام و پیپال که او را به ثروتی بسیار بالا رساند.
یکی از نکاتی که در کتاب ایلان ماسک برای من جالب بود، اهتمام او به همکاری با شرکتهای مختلف دیگر و انعقاد شراکت با یکی از بزرگترین رقبایشان یعنی کانفینیتی که پیتر تیل و مکس لوچین بنیان گذاشته بودند است. نکتهای که متأسفانه کمتر در کسبوکارهای ایرانی دیدم علاقه کمتر به همکاری و شراکت با همدیگر است.
مدیریت همزمان اسپیسایکس و تسلا که زمان و انرژی (و البته سرمایه) زیادی از ایلان را به خود اختصاص داده بود، در نهایت در سال 2008 که یکی از بدترین و سختترین دوران کاری ایلان بوده است، منجر به بن بست رسیدن زندگی خصوصی او شد و از نظر مالی هم او را در مضیقه بسیاری گذاشت. اما نکته جالب حفظ تمرکز ایلان ماسک بر روی هدف اصلیاش و جستجوی راهکارهای برون رفت از آن دوران تاریک است.
بطور کلی مطالعه چکیدۀ کتاب ایلان ماسک (از مجموعه رهآورد مدیریت) برای بنده بسیار جالب و لذتبخش بود. در نهایت ترجمه چکیدهای از مصاحبهی Y Combinator با ایلان در سال 2016 هم در این نشریه آمده است که مطالعه آن خالی از لطف نیست.
✏️ پینوشت 1: مجموعه نشریات رهآورد مدیریت، چکیدهای از ارزشمندترین کتابهای روز مدیریت را با زبانی شیوا و ترجمهای روان در اختیار خواننده میگذارد و مشخصاً در انتخاب کتب هر شماره، دقت نظر کافی و عالی داشتهاند. پیشنهاد میکنم حتماً نگاهی به فهرست هر شماره از این نشریه داشته باشید و اگر مایل بودید تهیه و استفاده کنید. برای خود بنده که بسیار جالب بود.
آدرس سایت نشریه: http://rahavard.ir و آدرس کانال تلگرام نشریه: https://t.me/rahavardmodiriat
✏️ پینوشت 3: بعد از خواندن شرح حال ایلان، به شرایط خودم راضی شدم و کارها را با انگیزه زیاد شروع کردم!